A Nap Híre! Elindult az azonnali fizetési rendszer!

Előnye, hogy könnyebbé és gyorsabbá válnak a banki átutalások. A legfontosabb újdonságok:: Amennyiben 10 millió forintot meg nem haladó összeget utalnak egymásnak magánszemélyek, illetve cégek, annak a korábbi 4 órával ellentétben 5 mp-en belül meg kell történnie. A tranzakció lebonyolításához nem szükséges a hosszú bankszámlaszám megadása. Másodlagos azonosítókkal, így email címmel, vagy telefonszámmal, adószámmal is megoldható a tranzakció,- természetesen, ha az ügyfél ezt előre meghatározott módon a bankfiókban regisztrálja. A bankok évente visszaigazolást kérnek arról, hogy az ügyfél kívánja -e a továbbiakban is használni a másodlagos  azonosítót. Csoportos tranzakciókra előreláthatólag szeptember 1-től lesz lehetőség. A Magyar Államkincstár kifizetései, így a nyugdíj átutalások a régi szabályok szerint zajlanak.

Az utalás mostantól minden napszakban és hétvégén-ünnep napokon  is megvalósítható. Ne ijedjünk meg, ha az igazoló sms később érkezik meg, arra ne vonatkozik az azonnali értesítési kötelezettség.

Az előnyök mellett vannak a rendszernek kockázatai is!  A bankoknak nincs ideje arra, hogy megállítsa a téves , esetleg rossz összegű utalásokat, így fokozott figyelemmel bonyolítsuk le tranzakcióinkat!

2020.03.02.

Vissza